Tabitha ziet zichzelf niet als urbanartiest

Tabitha is de meest gestreamde zangeres van Nederland, maar als ze ziet in welke categorie ze wordt geplaatst, herkent ze haar eigen muziek daar niet in terug.

“Ik word ingedeeld in de categorie urban, bij de hiphop. Zelf noem ik wat ik maak popmuziek, want dat is het: populair. Ik ben geen hiphopact”, aldus de 26-jarige zangeres in gesprek met de Volkskrant.

Tabitha scoorde hits met nummers als Hij is van mij (ruim 47,5 miljoen streams) en Moment (ruim 11 miljoen streams) en is daarmee de meest gestreamde zangeres van Nederland, maar toch weet niet iedereen wie ze is, zo zegt ze zelf.

“Spotify is niet radio of televisie. Ben ik de juiste verschijning? Ik ben niet blank, heb geen blauwe ogen en geen blond haar”, aldus Tabitha, die volledig Tabitha Foen-A-Foe heet. De zangeres denkt dat mensen moeten wennen aan de overgang naar een nieuwe generatie.

“Vroeger was het Marco Borsato, Jan Smit en Trijntje Oosterhuis. Nu wordt er naar andere muziek geluisterd. Ik heb wel gedachten over hoe het werkt in Nederland en Hilversum, maar daar wil ik eigenlijk niet over praten. Als ik negatieve zaken benoem, geef ik het kracht. Ik vertrouw erop dat wat ik verdien, naar me toe zal komen.”

Leave a Reply