wo. mei 29th, 2024
Keuken

De keuken is een hele belangrijke plek in huis en moet uiteraard functioneel en praktisch zijn. Dit mag misschien heel logisch klinken, maar als je de meeste keukenkastjes opent is dit niet het geval en heb je een heel ander beeld. Zo kun je in de keuken te weinig van het juiste soort ruimte hebben, te weinig ruimte of te veel spullen. Daarom is het altijd goed om na te denken over de inrichting van je keuken. Denk niet alleen na over het ontwerp en de kleur. Ook moet je in het achterhoofd houden het soort spullen wat je wilt plaatsen en de hoeveelheid spullen. Een aantal handige tips voor veel keuken genot.

 

Een slimme indeling en meubels

Beschik je over een kleine keuken, dan wil je er zo optimaal mogelijk gebruik van maken. En dan is de juiste inrichting van de keuken nog belangrijker. Je kunt dan kijken naar bijvoorbeeld een combi van multifunctionele meubels, open planken, bar en een keukeneiland. Zorg voor zo veel mogelijk functionaliteit.

 

Maak gebruik van kasten met een functie

Wil je een goed georganiseerde keuken, dan bevat de keuken kasten en opties waar de ruimte zo optimaal mogelijk benut wordt. Maar tegelijkertijd zijn ze ook heel praktisch zoals een oven met een afsluitbare deur en een uitschuifbare voorraadkast. Al je keukenkasten indelen is veel belangrijker dan je in eerste instantie zou denken.

 

Ieder hoekje van de keuken benutten

Je kunt ieder hoekje in de keuken optimaal benutten. Soms gaat dat op een onconventionele manier. Of je nu heel veel kastjes tot je beschikking hebt of niet, de indeling maakt het verschil. Heb je een vrij middagje, waarom niet de keuken opnieuw inrichten? Bekijk kritisch of je huidige keuken indeling nog wel past bij het gebruik. Zo kan een blender op je aanrecht staan, maar als je geen smoothie drinker bent, waarom staat het er dan nog? Je weet het beste wat er voor jezelf werkt.

 

Open planken gebruiken

Met een open kast heb je alles in zicht en dat geldt met name als je ze in een U vorm hebt. Zorg wel bij zo’n open kast, bij verschillende soorten keuken, zodat je alles op een nette manier sorteert en organiseert. Doe je het goed, dan kun je overal makkelijk bij en ziet het er ook nog eens heel netjes en overzichtelijk uit.

 

Door admin