wo. jun 12th, 2024

Er is niks zo vervelend dan vochtige of natte muren. Zeker tijdens het najaar en de winter kunnen deze problemen de kop op steken. Door de lagere temperaturen, meer regen en minder ventilatie merk je al snel of je woning een vochtprobleem heeft of niet.

Gelukkig zijn er voor deze problemen, indien de juiste diagnose gesteld wordt, makkelijke en efficiënte oplossingen die voor een definitieve oplossing kunnen zorgen. 

De eerste stap naar een juiste oplossing is de problemen leren herkennen. Eenmaal je weet dat er een probleem is in je woning kan je aan de slag met een expert.

Vochtige muren herkennen

Vochtige muren zijn een fenomeen waar veel woningen mee te kampen hebben. Er zijn heel wat verschillende mogelijkheden naar oorzaken toe. Het belangrijkste wat je kan doen in je woning is alles in de gaten houden en waarnemen als er geen vochtproblemen zijn.

Je herkent een vochtprobleem makkelijk aan een aantal verschillende zaken. Een paar voorbeelden van een symptomen zijn:

  • druppels water op je muren of plafond
  • condens aan de ramen
  • afschilferende verf of behang
  • het plakwerk dat begint te barsten, bol staat of los komt van de muur
  • schimmelvorming op je muur
  • een vieze muffe geur in je woning
  • erg koud gevoel als je voorbij een muur loopt
  • een stijgende energiefactuur

Als je een of meerdere van bovenstaande punten herkent in je woning dan is de kans erg groot dat je een vochtprobleem hebt. Het allerbelangrijkste wat je dan kan doen is zo snel mogelijk een expert contacteren.

Oplossing voor dit probleem

Afhankelijk van wat de oorzaak is van dit probleem zal er een gepaste oplossing moeten gevonden worden. Een van de meest voorkomende problemen dat boven water komt tijdens het najaar of de winter is opstijgend vocht.

Opstijgend vocht is vrij makkelijk te bestrijden door een professional. Met een speciale stof kunnen zij je muren injecteren en er zo voor zorgen dat deze terug een water afstotende werking krijgen. Door je muren te injecteren kies je voor een permanente en duurzame oplossing voor je vochtprobleem.

Door admin