wo. jun 12th, 2024

De ISO 9001 norm is een internationaal erkende standaard voor kwaliteitsmanagementsystemen. Met het volgen van een ISO 9001 training en behalen van een certificaat geef je aan dat de organisatie het kwaliteitsmanagementsysteem gebruikt dat voldoet aan alle wensen en eisen van de eigen organisatie eisen, wet- en regelgeving en de klanten. Alhoewel sommige organisaties de certificering als een dik handboek zien, zijn er genoeg voordelen te bedenken. Volg een ISO 9001 training.

 

Wat voor voordelen heb je met een ISO 9001 certificering?

Met een  ISO certificering zorg je voor nieuwe zakelijke kansen. Veel opdrachtgevers vragen naar een certificaat en zonder kan je inkomsten mislopen. Je helpt organisaties met een certificering processen te optimaliseren en identificeren. Ook zorg je met een ISO 9001 certificaat om de efficiëntie te verhogen en staat het certificaat garant voor kwaliteit en geeft het een positief imago.

 

Wat voor nadelen heb je met een ISO 9001 certificering?

Sommige zien de ISO certificering als een dik handboek. En met een certificering zal een organisatie moeten veranderen en dan kan er irritatie bij personeel ontstaan. Ook zijn sommige organisaties bang dat de regels van de norm niet goed passen binnen de organisatiecultuur. En kleine organisaties kunnen de kosten van een ISO 9001 certificering te hoog vinden.

 

Afweging van de voor- en nadelen van een ISO 9001 certificering

Het is duidelijk dat de voordelen opwegen tegen de nadelen van een ISO 9001 certificaat. Zo’n certificering kan in eerste instantie als een hele uitdaging worden gezien, maar je haalt er ontzettend veel langetermijnvoordelen mee. De ISO 9001 certificering is een bevestiging van je processen en producten en kan bijdragen aan de groei en het succes van je organisatie. De certificering kun je meer zien dan alleen een certificaat. Het is een heel sterk hulpmiddel om de organisatie te verzekeren van continue verbeteringen. Met een certificaat zorg je ervoor dat de effectiviteit en efficiëntie van de bedrijfsprocessen worden verhoogd, je een positief imago in de markt vestigt en dat je de klanttevredenheid verbetert. En al deze aspecten en factoren kunnen leiden tot een duurzamer succes en tot een hogere winstgevendheid. ISO 9001 certificering is meer dan de moeite waard om te behalen voor je organisatie.

Door admin