wo. jun 12th, 2024

De technische kant van een website wordt wel eens beschouwd als ‘het geheim’ achter online groei en zichtbaarheid. Het zorgt ervoor dat jouw website uitblinkt in zoekresultaten en voor een soepele bezoekerservaring. Voor bedrijven is het dus cruciaal om de technische kant van een website goed te beheren. In de tekst hieronder kom je te weten wat technische SEO precies is en hoe het door zowel grote als kleine bedrijven gebruikt kan worden voor meer groei en zichtbaarheid.

 

Wat is technische SEO?

Technische SEO gaat over het verbeteren van de technische aspecten van een website, zodat deze de vindbaarheid verbeteren door zoekmachines zoals Google. Technische SEO is een aspect van zoekmachineoptimalisatie die zich richt op de infrastructuur en maatwerk van de website, maar ook op de codering en op andere technische onderdelen zodat alles soepel verloopt. Technische SEO omvat ook het verbeteren van de laadsnelheid, ervoor te zorgen dat de URL’s er duidelijk uitzien, het optimaliseren van de website voor mobiele apparaten en het oplossen van fouten op de website zoals bijvoorbeeld gebroken links of foutmeldingen. Het doel van technische SEO is om de website beter vindbaar te maken en om de gebruikersvriendelijkheid te verbeteren.

 

De voordelen van technische SEO

Technische SEO heeft veel voordelen voor een website. Door technische SEO toe te passen, begrijpt Google de website beter en zal je website hoger ranken in de online zoekresultaten. Technische verbeteringen maken de website daarnaast sneller en middels technische SEO is het mogelijk om ervoor te zorgen dat de website er ook op mobiele telefoons goed uitziet. Dit zorgt voor een gebruikersvriendelijke surfervaring, waardoor potentiële klanten sneller aangetrokken zijn tot de website. Door een goede structuur en duidelijke inhoud wordt de website makkelijker begrepen door Google. Technische SEO helpt ook bij het oplossen van problemen aan de website.

 

Tips voor meer online groei en zichtbaarheid

Om de online groei en zichtbaarheid van een website te vergroten, zijn er naast technische SEO diverse andere strategieën en tips die kunnen worden toegepast, waaronder SEO optimalisatie, contentmarketing en door actiever te zijn op relevante sociale mediaplatforms. Ook e-mailmarketing is een handige tips voor online groeien en meer zichtbaarheid, aangezien je door het bouwen van een mailinglijst regelmatig waardevolle informatie, aanbiedingen en updates naar abonnees kunt opsturen. Andere tips omvatten het gebruik van betaalde online advertenties, gebruik maken van webanalysetools, het verzamelen van positieve reviews van klanten en het overwegen van samenwerkingen met andere partners.

Door admin